Piparmētru ievārījums: kā saglabāt vasaras garšu un smaržu

Piparmētru ievārījums ar citronskābi vai svaigu citronu ir labākais, ko ziemā baudīt pie tējas.

Atšķirībā no kaltētas piparmētras šis ievārījums piešķir tējai intensīvāku garšu un aromātu, tāpēc, ja jūsu dobē aug pāris piparmētras krūmi un jums patīk tās aromāts, pagatavojiet šo ievārījumu. Jūs iepriecināsiet sevi un pārsteigsiet savus viesus.

Sastāvdaļas:

Cukurs – 1 kg

Ūdens – 2 glāzes

Citronskābe – 0,5 tējkarote

Svaigu piparmētru lapas un stublāji – 400-500 g

Pagatavošanas metode:

Lai ievārījums būtu maksimāli aromātisks, ir nepieciešams, lai lapas izdalītu pēc iespējas vairāk sulas. Lai to panāktu, nomazgātas un nosusinātas piparmētru lapas pārlej ar trešdaļu cukura.

Lasi vēl: 5 krāsas, kurās nekad nevajadzētu krāsot vannas istabu

Trauku ar piparmētrām un cukuru labi sakrata un atstāj uz aptuveni sešām stundām, lai lapas atbrīvotu sulu un uzsūktu cukuru.

Atlikušo cukuru sajauc ar ūdeni un sīrupu uzvāra. Tā gatavību pārbauda, uzlejot nedaudz uz šķīvīša. Ja piliens notur formu un neizplūst, sīrups ir gatavs. Pievieno citronskābi, kas atšķaidīta ēdamkarotē vārīta ūdens. Maisa, lai skābe vienmērīgi sadalītos sīrupā.

Sagatavoto sīrupu sajauc kopā ar piparmētrām cukurā un vēlreiz labi samaisa. Šajā posmā ievārījums ir gandrīz gatavs, bet, lai tas būtu pilnīgs, cukura galīgai izšķīdināšanai un masas sabiezēšanai, tas jānovieto uz lēnas uguns

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment